GPS Conversie software GPS Babel
De door ons aangeboden GPS files kunnen met behulp van GPS Babel naar elk gewenst format geconverteerd worden.
TCX Conversie software
Nieuwe type Garmin GPS apparatuur slaan de tracks op met de extensie .TCX. Met behulp van de TCX converter kan deze file geconverteerd worden naar GPX, FITLOG, KML en als TRL Files. (Software is freeware en voor MSWindows)
MTB Tracks waarderingspunten of sterren.
Onze gepubliceerde tracks worden beoordeeld naar technische moeilijkheidsgraad, Uithoudings vermogen / conditie, landschapselementen en funfactor. Het aantal sterren bij uithoudingsvermogen of conditie zullen de zwaarte van de totale route aangeven. Hoe meer sterren hoe zwaarder (maximaal 5) Dit geldt ook voor Techniek (Moeilijkheidsgraad)en Funfactor. Het aantal sterren bij landschap worden de landschapselementen, afwisseling van de omgevingen en de uitzichten mee bedoeld. Hoe mooier de uitzichten, hoe afwisselender de landschapselementen, hoe boeiender de omgeving, des te meer sterren.
De waarderingssterren varieren van nul sterren tot maximaal 5 sterren.
In de Track-Index treft u een algemene gemiddelde waardering voor de gehele track.

Funfactor
Hoe leuker de track des te meer sterren. Plezier en genoegdoening is een waardering waard. Tracks met leuke afwisselende paden, obstakels, eventuele ramps worden gewaardeerd met maximaal 5 sterren.

Techniek
Techniek staat geleik met de moeilijkheidsgraad van de tocht of track. Moeilijke single trails worden meer of hoger gewaardeerd dan asfalt wegen of paden. De echte mountainbiker is op moeilijk begaanbare paden uit die een echte uitdaging vormen.

Conditie
Er is natuurlijk een link te leggen tussen techniek en conditie. Moeilijk begaanbare paden vergen meer conditie dan gemakkelijk begaanbare wegen. Ook de totale klim, maximale hoogte en de totale lengte van de tour zijn een onderdeel van de conditie waardering. Hoe zwaarder, langer, hoger en moeilijker hoe meer sterren voor conditie vereiste.

Landschap
Hoe afwisselender het landschap, hoe meer landschapselementen des te meer sterren. Mooie vergezichten, schitterende natuuromgevingen en bezienswaardigheden vormen de basis voor deze waardering.

Lengte / afstand
De lengte geeft de totale afstand van de tour of track weer. Gemeten vanaf startpunt tot eindpunt. Eenheid is Km.

Totale klim
De eenheid totale klim is de som van de totaal afgelegde hoogte. Eenheid is meter.

Tijdsduur
De totale duur van de track exclusief extra pauze of rusttijden van de totale track. Voor elk gereden tijdseenheid van 2 uur wordt 10 minuten pauzetijd geincludeerd.

Maximale hoogte
De maximale hoogte is de hoogst bereikbare hoogte boven NAP.

Bijzondere GPS tracks zonder verslag
Wij bieden ook GPS tracks zonder een verslag, hoogteprofiel of Google plaatje. Deze GPS tracks doen niet onder aan de tracks die wij gereden hebben. Klik hier voor een overzicht

 

MTB-LAVA Hoogteprofielen

Elke door ons gepubliceerde track wordt voorzien van hoogteprofiel informatie. Door middel van dit hoogteprofiel is de hoogtevariatie van de track te zien.
hoogteprofiel

Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
MTB-LaVa.nl © 2011 •• R.Meekels