MTB-Lava koopjeshoek.

Nu in onze koopjeshoek: Fietsen, onderdelen of andere ATB/MTB gerelateerde zaken gaan we nu te koop aanbieden, althans zo lang de voorraad strekt. Deze keer bieden wij aan:

Op dit moment hebben wij een HaiBike Creed 5.60 voor u in de verkoop.

  • Bouwjaar Sept. 2016
  • Kleur: Zwart- Blauw
  • SRAM 1x11
  • 6000km
  • Continental X-King banden
  • DT-Swiss velgen
  • Carbon
  • Light Weight Hardtail bike
  • Incl. Garantie

Afbeeldingsresultaat voor haibike greed 9.60

Heeft u interesse in één van onze koopjes? doe dan een bod via: info@mtb-lava.nl o.v.v. koopjeshoek.

klik op foto voor vergroting..

MTB-Lava.nl heeft voor 2018 diverse leuke toertochten in het voorruitzicht. Onze tradiditionele Vaals-Rurberg-Vaals als ook de Vaals-Troisvierges-Vaals route komen aan bod.

Europese bekende Tracks. GPS tracks zonder een verslag , hoogteprofiel of googlemap. Klik hier voor een overzicht.

Programma 2018. Buiten de traditionele voorjaars-, zomer-, herfst- en winter tochten zoals de Vennbahn, Vaals-Rurberg-Vaals, de Indian Summer en de Kersttocht gaan we dit jaar wederom een aantal keren naar Italië en Oostenrijk. In de eerste maanden van 2018 gaan we ons eerst warm fietsen in onze eigen regio zoals in Februari de tocht Vaals-Rurgberg-Vaals, en ook Vaals-Troisvierges-Vaals via de Vennbahn. In April gaan we naar Italië en in September de Sella Ronda, Dolomieten. Deze Sellaronda is 82km lang en 4800hm en dat op één dag. Alleen geoeffende bikers mogen mee.

In Augustus 2018 gaan we ook met de Flixbus vanuit Maastricht naar Parijs en bezichtigen de stad met de MTB. Daarna gaan we over een reeds uitgestippelde route van 495km terug naar Maastricht / Vaals.

Ook in het najaar staat Vaals-Rurberg-Vaals diverse keren op het programma net als ook de Indian Summer tour op Hohes Venn en de traditionele 1e kerstdag tocht.

Nieuwe thematochten.

1. Biking & Ballooning. Een Unieke thematocht bestaande uit Ballonvaren en Mountainbiken. In alle vroegte, voor dag en Dauw vertrekken we met een ballon vanuit Vaals of omgeving naar een nog onbekende bestemming. Onder begeleiding fietsen we na de landing terug alwaar een goed ontbijt op u staat te wachten.. lees meer

2. Ook nieuw in ons theamatochten assortiment is de Chateau route. Een Mountainbike tocht langs de mooiste burgten, kastelen, ruines en chateau's in ons eigen Limburg en net over de grens met België en Duitsland. Onderweg zal bij één van de chateau's koffie met vlaai genuttigd worden. Tevens bestaat de mogelijk om de chateau's te bezichtigen mocht daar behoeften aan zijn. Verder is de route al naar gelang de wensen tussen de 35 en 130 km.

2017 Vignet nog steeds te koop via, www.natuurmonumenten.nl/mtb

MOUNTAINBIKEN IN DE NATUUR, BESTEL JE MTB VIGNET VOOR 2017 Mountainbikers die graag fietsen in de natuur en gebruik maken van routes van Natuurmonumenten kunnen hun MTB vignet voor 2017 bestellen via www.natuurmonumenten.nl/mtb. Het vignet kost ˆ12 en is geldig in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Nationaal Park Veluwezoom en het Bergherbos (Montferland). Vanaf 1 januari 2017 is het MTB vignet ook verplicht op de route in het Voorsterbos. Met een MTB vignet draag je bij aan het onderhoud van de routes en de natuur. Vignetplicht De MTB routes worden veel en intensief gebruikt en moeten voor ieders veiligheid en plezier goed worden onderhouden. Natuurmonumenten heeft daarom een vignetplicht ingesteld voor mountainbike- en ruiterroutes. Met de opbrengst kan Natuurmonumenten een groot deel van het onderhoud van de paden bekostigen en wordt geinvesteerd in nieuwe routes en faciliteiten voor MTB-ers. Het vignet is verkrijgbaar via de webshop van Natuurmonumenten en bij verschillende lokale verkooppunten. Onderhoud routes Natuurmonumenten beheert zo’n 200 km MTB routes en 250 km ruiterpaden. Omdat de MTB routes en ruiterpaden intensief gebruikt worden, is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat ze goed worden onderhouden. Routes worden daarom regelmatig gecontroleerd en bijgehouden. Laaghangende takken worden verwijderd en paden en bewegwijzering hersteld. Dit gebeurt in samenwerking met vrijwilligers van lokale MTB clubs. In 2016 is er groot onderhoud geweest op de route in het Bergherbos (Montferland) en is er in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen een nieuwe route geopend. In 2017 wordt er flink geinvesteerd in de routes van Nationaal Park de Veluwezoom. Veiligheid Om snel op te kunnen treden bij eventuele incidenten staan op bordjes langs de MTB routes codes. Aan de hand van die codes wordt bij incidenten een calamiteitenplanning in werking gesteld en afgestemd met de veiligheidsdiensten. Een extra service in 2017 is Save-Me, een online profiel met noodgegevens. Op de MTB vignetten van 2017 staat een qr-code en korte url van Save-Me. Wanneer dit profiel is geactiveerd en ingevuld, kunnen hulpverleners in geval van nood deze gegevens gebruiken. MTB-ers kunnen deze dienst een jaar gratis gebruiken. In de folder bij het MTB vignet staat hierover meer informatie. Korting voor leden van Natuurmonumenten Leden van Natuurmonumenten krijgen korting en betalen ˆ9,- voor het MTB vignet. Voor eenmalig gebruik is het ook mogelijk een dagpas (ˆ 5,-) of 2-daagse/weekendpas (ˆ7,50) aan te schaffen. Op een dagpas krijgen leden ˆ1,50 korting. De passen met ledenkorting zijn alleen te koop in de webshop of een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en niet bij lokale verkooppunten. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/mtb

 

Bekijk nu ons Promotie filmpje ook eens op YouTube.

MTB-Lava.NL op Twitter,Linkedin & YouTube

Laatste Nieuws? volg ons ook op social media zoals Linkedin en Twitter.


MTB Lava heeft nieuwe thematochten die o.l.v. een gids gereden kunnen worden.
Interesse om onder begeleiding te mountainbiken? Klik hier voor meer info..

Afgelopen periode organiseerde MTB-Lava met suc6 de volgende events:

Spa Ardennen B
Schevehutte Eiffel D
Beff Ardennen B
Rondje Limburg
Rondje Eifel
Dolomieten Sellaronda
Moab USA
Hoge Veluwe
Lombardije (Itale)
Dolomieten
Vaals-Rurberg-Vaals
Fringshaus, Indian Summer tourtocht
Vaals - Duitse Eifel
3 Landentour
Rond om Schinnen
Stammender bos en Daniken
Verkenningstochten Iseomeer
Panorama tour Heuvelland
Aachenerwald single track event
Lago Maggiore 8 dagen
Twee stuwmeren route, Eupen
Trippstadt, 3 dagen

Klik om de foto te vergroten...
Afgezien van de wekelijkse tourtochten in en rond de regio's van Landgraaf en Vaals organiseerd MTB-Lava regelmatig meerdaagse MTB-uitjes in binnen en buitenland.
MTB-LAVA's Gastenboek reglement
en doelstellingen:

Gastenboek is geen chatboek
Misbruik wordt gestraft via melding aan provider en blokkering IP nummer.
IP nummer logging
Alleen voor LAVA boodschappen
Voor LAVA recenties
Voor LAVA mededelingen
Voor LAVA contacten................meer

Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
MTB-LaVa.nl © 2009 •• R.Meekels